Pengikut

Isnin, 6 Ogos 2012

Eh, ter~updete pulakkk!



Keja tak luak pn ari ney, rasa mcm makin buat makin banyak plak...letih. Tambah plak ngajaq masa bulan posa ney, letih++, Cikgu sekolah lain, jadual fix...cikgu xskolah mcm aku ney direct okay dr pg smpai ptg. So, hari ney aku nk balik awai 5 minit...lantakkkk! 


-------------------------------------------------------------------------------



Ari tue, ada akak tu mai promote kt aku collagen, dalam hati aku dok ingat tak perlu kot, aku muda lg... sekali bila tengok gambaq lama trus compare ngan muka aku hari ney...omakkkk! Baru aku perasan, Wajah aku tak selari ngan usia aku sampaikan sorang brader tu siap panggil aku kakak padahal dia tua dr aku... waaaa....nanges!


The sad part about all this is, aku dh xjmpa akak tu dh...






Perasan tak banyak faktor yg menyebabkan kita cepat nmpak tua dari usia? *ayat buku meh aku listkan :

1. Amalan Pemakanan yang Tidak Seimbang

Haa, yg ni mmg diri aku, aku makan apa saja..nak~nak plak kalu org yang masakkan untuk aku, syorgaa oooo..mmg aku takkan kata NO, almost every day aku akn makan nasik lewat malam...dh keja pn balik mlm..achaner?

2. Tekanan

Hidup aku banyak tekanan..kbye!

3. Kurang Bersenam

Rujuk faktor 1.

4. Tidak Cukup Tidur

Absolutely YES! sbb tu aku menghargai cuti aku yg sehari itewww!

5. Terdedah kepada Cahaya Matahari

Aku terdedah ngan cahaya lampu ja..matahari nan hado, balik keja malam...matahari mmg tak tunggu aku ar.



Satu lg faktor yg buatkan kita nampak tua dari usia sbb kenaikan berat badan *teori sendiri pakai xkena cket, nahhhhh kau...mcm makcik~makcik. Aku pn pelik ah, napa badan aku xmau susut padahal ank aku still breastfeeding..any tips please! owh, bru tingat aku slalu makan mlm *sipu~sipu.

So, misi sekarang ney kena cari akak tu & beli kolagen dia bebenyak, bt stok smpai muka aku tak mcm makcik~makcik dh..ngeeeee



Bye!






************************************************


"Selain jaga pemakanan..amalkan supaya tidak terlalu runsing dgn apa jua masalah...kene redha, pasrah, sentiasa senyum, berhubung baik dengan semua org dan amalkan perkara2 wajib..Insya Allah"


Tiada ulasan:

nurabubakar.blogspot.com